Gala koncert u Budimpešti povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Mađarske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa s Mađarskom, orkestri i solisti Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Operetnog teatra Budimpešta, u Budimpešti su održali gala koncert ”On the Bridge of Music”. Isti koncert u Osijeku je održan 18. siječnja. Koncertu su nazočili ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham te brojni drugi visoki uzvanici.
Župan Ivan Anušić naglasio je važnost suradnje između dvije zemlje. Kako je rekao, suradnja je važna zbog Hrvata u Mađarskoj i Mađara koji žive u Hrvatskoj. Posebno je istaknuo dovršetak koridora VC koji se upravo spaja sa Mađarskom i koji će još više približiti Hrvatsku i Mađarsku.
Orkestrom Opere HNK-a u Osijeku ravnao je maestro Filip Pavišić, a Operetnim teatrom Budimpešta Gyula Pfeiffer. Redatelj koncerta “On the Bridge of Music” je Szilárd Somogyi, a koncertni majstor Béla Nagy. Vokalni solisti su Katarina Toplek, Viktorija Đurđek, Igor Krišto, Leon Košavić, Anita Lukács, Zsolt Vadász, Lévai Enikő, Péter Laki, Mónika Fischl, Zsolt Homonnay i Szilvi Szendy. Izvedena su djela velikih hrvatskih i mađarskih skladatelja Ivana pl. Zajca, Borisa Papandopula, Vatroslava Lisinskog i Jakova Gotovca te Emmericha Kálmána, Franza Lehára i Jenőa Huszkae te drugih velikih majstora Offenbacha, Straussa, Verdija i Brahmsa.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit