Franjevci danas slave Gospu od Anđela

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Franjevačkom redu danas se slavi Porcijunkula – Gospa od Anđela. Dan je to u kojemu se franjevci spominju obraćenja svetoga Franje koje se dogodilo 1208. godine u crkvici svete Marije od Anđela u Asizu, poznate pod nazivom Porcijunkula. Ta je crkva uskoro postala ishodište franjevaštva, a sv. Franjo je u njoj izmolio potpuni oprost za sve koji ju posjete. Ovaj oprost potvrdio je papa Honorije III., a kasniji pape proširili su ga na sve franjevačke crkve u svijetu, a zatim i na sve bazilike, svetišta i župne crkve. U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog mise su u 7, 9 i večernja u 18,30. Potpuni oprost može se dobiti uz uvjet da se osoba ispovijedi, pričesti te izmoli molitve na nakanu Svetoga Oca.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – siječanj 21

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit