Foto natječaj “Knjiga u kadru”

Facebook
Twitter
Pinterest

Povodom Mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige, knjižnica Osnovne škole kralja Tomislava Našice organizira međuškolski foto natječaj “Knjiga u kadru”. Natječaj je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda iz osnovnih škola Grada Našica i susjednih općina.

-“Uzmi fotić ili pametni telefon u ruke i snimi najzabavniju i najkreativniju fotografiju! Fotografije trebaju prikazivati knjigu/e ili čin čitanja knjige. Teme ovogodišnjeg natječaja usklađene su s temama Mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige:
1. tema: Bajke i narodne predaje iz svih kutova svijeta
2 tema: Hrvatski autori u Godini čitanja; moto Ajmo HRVATI se s knjigom.

Fotografiju izradi kod fotografa ili ispiši na pisaču u veličini 13 x 18 cm (oko pola stranice veličine A4). Fotografiju, zajedno s listićem sa svojim podacima, stavi u omotnicu i zalijepi je. Omotnicu predaj u knjižnicu svoje škole. Listić s podacima potraži u školskoj knjižnici, a omotnicu možeš izraditi i sam/a.

Svaki učenik može sudjelovati u natječaju s najviše dvjema fotografijama. Možeš izabrati samo jednu ili obje teme. Fotografije trebaš predati svom školskom knjižničaru do petka 5. studenoga. Nakon toga, povjerenstvo (fotografi Dora Dvoržak i Josip Ledinšćak te ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice, Našice Silvija Šokić) izabire po tri najzanimljivije fotografije u dvjema kategorijama: 5. i 6. te 7. i 8. razred. Izložba svih fotografija bit će postavljena u predvorju škole, a kasnije i u HNKiČ Našice. O datumu proglašenja pobjednika, dodjeli nagrada i zahvalnica bit ćete naknadno obaviješteni.” – objavila je knjižnica OŠ kralja Tomislava.

 

izvor: OŠ kralja Tomislava

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit