Feričanačko Vince 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Brand Enosophia vinarije Feravino koja posluje u sklopu tvrtke Osilovac, ove je godine po prvi puta dobio priliku organizirati tradicionalno Feričanačko Vince i zajedno s gostima obilježiti dan sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinara. Dan ranije, kao uvod u proslavu, organizirano je natjecanje u rezidbi vinove loze na objektu Božilovac. Ocjenjivala se brzina i čistoća reza, a u konkurenciji deset vrlo iskusnih rezača, najuspješnija je bila Željka Tominac, dugogodišnja rezačica i djelatnica vinarije. Središnja proslava započela je  blagoslovom vinograda. Čokoti su se okitili kobasicama i kulenjem, loza se zalila vinom, a blagoslov uz želje da i ova godina podari zdravo grožđe i rodne trsove, predvodio je feričanački župnik vlč. Anto Ivić. Tradicionalno druženje i veselje upotpunjeno je slavonskim specijalitetima te mladom Graševinom Dika 2021., Frankovkom Dika 2018. i kuhanim vinom, a goste su zabavljali grupa Twist Off,  Tamburaški sastav Kas iz Osijeka te popularni pjevač Đani Stipaničev.

Osim obilježavanja dana zaštitnika vinograda i vinara, Enosophia je ovom proslavom obilježila i uspješnih prvih pola godine na tržištu. Brand se predstavio u ljeto 2021. godine s vinima graševina Trs no. 5 i rose Matarouge, a od tada su predstavili i dva pjenušava vina te mladu frankovku kojom je brand pokazao svoju viziju predstavljanja najboljih crnih vina Slavonije. U berbi 2021. dobili su gotovo devetsto tona bijelog i crnog grožđa, a u proizvodnji se planiraju posvetiti tipičnim slavonskim sortama.

„Prošlu smo godinu posvetili predstavljanju Enosophie u sklopu razvojnog plana razvoja Feričanaca kao turističke destinacije s impresivnom enološkom i gastronomskom ponudom. Upravo nam je zbog toga izuzetno drago što smo i ove godine uspješno održali tradicionalnu proslavu sv. Vinka koja je posebno značajna za naš kraj i našu dugu tradiciju vinogradarstva. Kroz daljnji razvoj Enoshopije isto tako ne planiramo zanemariti dugu tradiciju, već je planiramo nadograditi novim znanjem te pristupom proizvodnji i konzumaciji vina“ – rekao je predsjednik Uprave tvrtke Osilovac Ivan Maričić.

Osim daljnjeg razvoja branda Enosophia, u Feričancima je u planu izgradnja vinskog hotela, heritage hotela, kušaonice vina i showrooma te rekonstrukcija vinicilirske kuće Goveđa glava. U obnovu i razvoj Feričanaca kao centra slavonskog vinarstva bit će uloženo više od 20 milijuna eura.

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit