Evidentirano 13 kaznenih djela

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 13 kaznenih djela od kojih policija u svom izvješću izdvaja kaznena djela teška krađa i pronevjera.
PROVALIO U METALNI ORMAR ZA ORUŽJE
U vremenu od 10. do 19. siječnja, u Paučju, nepoznati počinitelj je u obiteljskoj kući provalio u metalni ormar za oružje i ukrao pištolj HS, više komada streljiva, pušku s glatkim cijevima te pušku s užlijebljenim cijevima CZ. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 5000 kuna.
PRONEVJERA
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je početkom mjeseca rujna i krajem mjeseca studenog prošle godine, 38-godišnji hrvatski državljanin kao djelatnik u trgovini auto dijelovima u Osijeku, naručio dijelove za automobil te ih zadržao za sebe. Pravnoj osobi iz Osijeka počinjena je materijalna šteta u vrijednosti oko 6500 kuna.
PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća, u dvije prometne nesreće 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a 3 prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka evidentirane su tri, a na području Belišća dvije prometne nesreće.
Jučer, 19. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 3 vozača ( 2 vozača osobnog automobila i 1 vozač teretnog automobila) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 20,20 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,93 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 5000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
U 04,30 sati, kod skretanja za mjesto Satnica, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca, upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,57 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
U 15,30 sati, između mjesta Nemetin i Klisa, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač, 30-godišnji hrvatski državljanin iz Meca, upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

POD UTJECAJEM DROGE AUTOMOBILOM BJEŽAO POLICIJI
U utorak, 18. siječnja, u Belišću, tijekom provođenja pojačanih mjera u prometu s ciljem utvrđivanja prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela policijski službenici su pokušali zaustavit osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin.
Vozač osobnog automobila, 24-godišnjak nije se zaustavio na zahtjev policajaca te je pokušao izbjeći kontrolu i nastavio se kretati ulicama Belišća i Valpova prema mjestu Nard. Dolaskom do kućnog broja 9, u Valpovačkoj ulici u Nardu, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Prednjim dijelom vozila udario je u metalni stup, a zatim u obiteljsku kuću i nakon toga u betonski stup gdje se i zaustavio. Nakon slijetanja vozač je napustio vozilo te se pokušao udaljiti pješice. Policijski službenici su ga zaustavili te uz primjenu sredstava prisile tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitili i priveli u prostorije policijske postaje gdje je 24-godišnjak predao policajcima u plastičnoj kutiji 2,4 grama marihuane. Očevidom je utvrđeno da je 24-godišnjak na svoj osobni automobil stavio krivotvorene registarske pločice, da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta radi negativnih bodova te da kod sebe nije imao dokument kojim bi potvrdio svoj identitet, a prilikom bijega vozilom je počinio niz prometnih prekršaja za koje su mu izdani Prekršajni nalozi i obavijesti u ukupnom novčanom iznosu od 12,500,00 kuna. Za prekršaj vožnje za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola podnesen je Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, te mu je privremeno oduzeto vozilo do okončanja postupka. Izvršenim preliminarnim testiranjem 24-godišnjaku je utvrđena prisutnost opojnih droga u organizmu, te nakon izvršene analize krvi i urina istom će biti uručen Prekršajni nalog na iznos od 10,000,00 kuna za upravljanje vozilom pod utjecajem droga.

izvor: PUOBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit