Svečano bogoslužje Evanđeoske pentekostne crkve

Facebook
Twitter
Pinterest

Evanđeoska pentekostna crkva Našice danas je svečanim bogoslužjem proslavila 30. obljetnicu djelovanja na sadašnjoj lokaciji u našem gradu. Sve nazočne pozdravio je pastor Zdravko Klešćik te podsjetio kako Pentekostna crkva na ovome području djeluje već 65 godina. Nakon što je počela s djelovanjem, 1965. godine tadašnji pastor Andrija Sabo u obiteljskoj kući u Radićevoj ulici u Našicama otvorio je Molitveni dom.

-S obzirom na broj vjernika, vrijeme je pokazalo da je potreban novi prostor pa se krenulo u izgradnju sadašnjeg prostora Evanđeoske pentekostne crkve koji je otvoren 29. svibnja 1994. godine. Zahvalni smo svima koji su to omogućili i pomagali nam sve ove godine, a na suradnji u ovih nekoliko godina zahvaljujem Gradu i gradonačelniku Krešimiru Kašubi – rekao je pastor Zdravko Klešćik.

Pozdravljajući sve okupljene gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako mu je velika čast sudjelovati u ovoj vrijednoj obljetnici te zahvalio pastoru i vjernicima na vjerskom djelovanju i duhovnom životu u našem gradu čime se podiže i kvaliteta života u našoj zajednici.

Predsjednik Evanđeoske pentekostne crkve u RH i pastor u Osijeku Damir Špoljarić zahvalio je Bogu za ovaj važan i veliki jubilej.

-Kroz prikazane fotografije sjećamo se rada oko zgrade, ali zgrada je samo sredstvo, a cilj je navijestiti Evanđelje – Radosnu vijest. To je u naše vrijeme vrlo aktualno i neophodno, a Isus koji je put istina i život poziva da mu dođemo svi umorni i opterećeni i onda se događaju čuda – poručio je u prigodnoj propovijedi predsjednik Evanđeoske pentekostne crkve u RH Damir Špoljarić.

Današnjem svečanom bogoslužju nazočan je bio i dekan Evanđeoskog teološkog veleučilišta Dalibor Kraljik, pastori iz susjednih gradova, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski te brojni vjernici.

tekst i foto: N. Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit