Žene šarmiraju policajce!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Image Kako bi izbjegli pisanje kazne vozačice koriste šarm, a vozači razgovor. Uglavnom je riječ o prebrzoj vožnji. Najčešće se bez dozvole ostaje zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Istraživanje kojim se nastojalo saznati više o navikama i ponašanju hrvatskih vozač(ic)a u prometu provela je internetska stranica 4Kotača tijekom listopada 2007. U istraživanju je sudjelovalo preko 2000 ispitanika, od toga 73 posto muškaraca i 27 posto žena. Od ukupnog broja ispitanika najveći je udio onih iz skupine 21 do 30 godina (42 posto).

Ispitanici, pogotovo muški, precjenjuju svoju vozačku sposobnost. U posljednjih godinu dana gotovo polovica od ukupnog broja ispitanika dobila je kaznu za napravljeni prometni prekršaj, najčešće za prebrzu vožnju (muškarci) i nepropisno parkiranje (žene). Najviše je ispitanika dobilo jednu kaznu i jedan kazneni bod za navedene prekršaje. Također, u posljednjih godinu dana trećina ispitanika vozila je pod utjecajem alkohola i/ili opijata. Od ispitanika koji su dobili kaznu za prometni prekršaj na kućnu adresu, njih trećina je izbjegla plaćanje te kazne i to najčešće ulaganjem žalbe. Tri četvrtine ispitanika koje je policajac zaustavio izbjeglo je pisanje kazne – razgovorom (muškarci) i šarmom (žene). Prekršaji za koje su ispitanici najčešće uspjeli izbjeći kazne je prebrza vožnja. U posljednjih godinu dana otprilike sedmina ispitanika imala je prometnu nesreću. Kao krivca za nesreću ispitanici najčešće navode drugog vozača, a kao glavi uzrok najčešće se navodi neprilagođena brzina, koja se također smatra glavnim uzrokom prometnih nesreća uopće. Otprilike osmina ispitanika je ostala bez vozačke dozvole tijekom svoje vozačke karijere, a kao najčešći razlog navode vožnju pod utjecajem alkohola.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit