Edukacija volontera o prevenciji trgovanja ljudima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Gradsko društvo Crvenog križa Našice prošli je tjedan u Zagrebu sudjelovalo na međunarodnom treningu za mlade na temu prevencije trgovanja ljudima. Trening je organizirao Hrvatski Crveni križ i Centar za suradnju društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na Mediteranu.

Na treningu su sudjelovala nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca s područja mediterana, a predstavnik našičkog Crvenog križa bio je dugogodišnji član Kluba mladih i volonter Dorijan Lamot. Trening je trajao pet dana, a održavao se u Domu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb na Sljemenu.

Trgovina ljudima je globalni fenomen koji pogađa sve zemlje – zemlje u političkoj i ekonomskoj tranziciji, nerazvijene zemlje i zemlje u razvoju, zemlje u ratu i poslijeratne zemlje, koje se pojavljuju kao zemlje porijekla i tranzita žrtava, kao i ekonomski razvijenije zemlje koje se pojavljuju kao zemlje destinacije. Svake godine tisuće muškaraca, žena i djece pada u ruke trgovaca, u svojim vlastitim zemljama i inozemstvu.

Cilj edukacije bio je obučiti mlade kako bi podigli svijest javnosti, pogotovo u svojoj sredini o ovom problemu te razmijeniti iskustva o provođenju aktivnosti s kolegama iz društava iz Srbije, Bugarske, Španjolske, Portugala i Libije.

 

 

Izvor: GDCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit