DVD Lila svečano proslavio 70-tu obljetnicu postojanja

Facebook
Twitter
Pinterest

Dobrovoljno vatrogasno društva Lila jučer je svečanom sjednicom proslavilo 70-tu obljetnicu postojanja. Predsjednik društva Miroslav Ferčec rekao je kako ova obljetnica puno znači za DVD.

„Društvo puno radi sa svojim vatrogasnim odijeljenima od kojih je 8 ekipa sudjelovalo na državnim natjecanjima. Svaka obitelj ima barem jednog do dva člana u društvu.” – istaknuo je predsjednik.

Pokrovitelj proslave, gradonačelnik Krešimir Kašuba, zahvalio je vatrogascima na njihovom radu i djelovanju u zajednici te okupljanju djece i mladeži.

„Vatrogasna zajednica Našice okuplja 7 DVD-ova i ovo je prilika zahvaliti se vodstvu i gospodinu Vlatku Gašiću, ali isto tako i predsjedniku DVD-a Lila, gospodinu Miroslavu Ferčecu. Uvijek moram reći, kad nam se dogodi bilo kakav veći problem u gradu, elementarna nepogoda, uvijek se prvo sjetim vatrogasaca. Upravo oni čine naše građane sigurnima.”- rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić rekao je:

„DVD Lila je najmlađi od naših dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada. DVD jako dobro i kvalitetno radi, i godinama taj nivo i održava. Nedavno je bilo Županijsko vatrogasno natjecanje za mladež i Vatrogasna zajednica Našice dala je 3 ekipe, od njih 6, koje su idu na Državno natjecanje.” – istaknuo je Gašić.

Izvješće o radu društva u proteklim godinama pročitala je članica DVD-a Dajana Potolovec, a u izvješću je istaknuto kako društvo broji 90 odraslih članova, 40 članova podmlatka djece i mladeži, kako redovito sudjeluje na vatrogasnim natjecanjima te kako je u nekoliko navrata ostvaren i plasman na Državna natjecanja. DVD Lila prvo je Dobrovoljno vatrogasno društvo u Hrvatskoj koje je Agenciji za mobilnost i Europsku snagu solidarnosti, programa Europske unije za mlade, prijavilo projekt te ostvarilo europska sredstva u vrijednosti od šest tisuća eura.

Na sjednici su dodijeljena odlikovanja koja dodjeljuje Vatrogasna zajednica: brončane, srebrne i zlatne medalje te brončane, srebrne i zlatne plamenice članovima koji su se istakli svojim radom u društvu.

Sjednici su nazočili i zapovjednik i dopredsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec i Stjepan Živković te drugi predstavnici institucija s područja Grada Našica, koji su DVD-u Lila čestitali na uspješnom radu, radu s mladima i plasmanu na Državno vatrogasno natjecanje.

Sjednici je prethodio svečani mimohod vatrogasaca i odavanje počasti Domovini te vezivanje svečane lente za vatrogasnu zastavu.

Radio Našice/KM/foto: AK

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit