Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2022

Facebook
Twitter
Pinterest

Na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2022., koje je u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održano od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, među 360 najboljih učenika strukovnih škola u više od 40 strukovnih disciplina,  Srednja škola Isidora Kršnjavoga imala je predstavnike u 2 discipline: automehatronika i računovodstvo. U disciplini automehatronika  školu je predstavljao učenik 3. razreda strojarske struke zanimanje automehatroničar Mihael Kovač koji je zauzeo 3. mjesto od 11 natjecatelja, a mentor mu je bio prof. Marko Babić. U disciplini Računovodstvo  na natjecanju je sudjelovao učenik 4. a razreda ekonomske struke Filip Dendis koji je zauzeo 9. mjesto od 12 škola, a njegova mentorica je bila prof. Vesna Dudjak. Osim učenika koji su sudjelovali u natjecanju, iz našičke srednje škole  dvojica profesora bila su u prosudbenim povjerenstvima: Josip Kršan, prof. savjetnik u disciplini Automehatronika i Krunoslav Kovačević, prof. mentor u disciplini Agro.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. U tu svrhu Agencija koristi i sredstva više od 40 milijuna kuna vrijednog ESF-ova projekta čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Svrha je ovog natjecanja promicanje strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole koje omogućuju stjecanje prvog željenog zanimanja, napredovanje u struci te postizanje izvrsnost i zapošljivosti na tržištu rada.

Izvor: SŠ Isidora Kršnjavoga /Josip Kršan, prof./

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit