Državni je praznik – Dan antifašističke borbe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hrvatska danas obilježava državni praznik – Dan antifašističke borbe u spomen na osnutak prve naoružane antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i okupiranoj Europi u Drugom svjetskom ratu – Prvog sisačkog partizanskog odreda. Osnovan je 22. lipnja 1941. godine u šumi Brezovici pokraj Siska. Kako su u odredu većinom bili Hrvati, borili su se uglavnom na hrvatskom području, a završetak Drugog svjetskog rata doživjelo je 38 boraca. Osnutak sisačkog odreda označio je početak organizirane antifašističke borbe u Hrvatskoj, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od 500.000 hrvatskih građana.

Zamjenik župana Goran Ivanović položio je danas u Osijeku vijenac u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe. Izaslanstvo Općine Podgorač predvođeno načelnikom Goranom Đanićem, zamjenicima  načelnika te vijećnicima Općinskog vijeća Općine Podgorač jučer je,  povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, položilo vijenac i zapalilo svijeće na mjesnom groblju.

tekst. N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit