Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije: Osposobljavanje za krizne situacije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Proteklog vikenda u Osijeku je održana trodnevna edukacija u sklopu projekta POMOZI ”Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove”. Cilj edukacije je osposobljavanje članova terenskih jedinica društava Crvenog križa za funkcionalan rad u kriznim situacijama. Iz Gradskog društva Crvenog križa Našice u edukaciji su sudjelovali Dunja Golub, Ivan Dragić, Šimun Šarčević Juranić i Ivan Papučić, a jedan od predavača bio je i ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi.

Polaznici edukacije, njih 28 formalnim i neformalnim načinom učili su o funkcioniranju Crvenog križa, posebno u kriznim situacijama, zbrinjavanju unesrećenih i potrebama zajednice, izazovima i stresu u pružanju prve pomoći, pripremi građanstva, posebno djece i mladih, na ponašanje u katastrofama i pomoći unesrećenima u situacijama katastrofa, ali i u svakodnevnom životu.

Polaznici su upoznati s radom Službe traženja Crvenog križa, važnosti ekipa za Psihosocijalnu podršku, te s rukovanjem i komuniciranjem radiostanicama, tj . TETRA sustavom. Ovaj dio edukacije proveli su djelatnici Područnog ureda Civilne zaštite Zvonko Grgec i Tomislav Ivić.

Drugi dio ove edukacije, čiji je organizator Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije, bit će održan od 3. do 5. veljače u Osijeku, a polaznici će raditi na pripremi za krizne situacije.
Po završetku edukacije polaznici će biti dodatno pojačanje postojećih terenskih jedinica, ali i jezgra iz koje će biti osnivane nove.

 

Tomislava Justić
Foto: CK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit