Droga, krađa, prikrivanje, bomba, prometne nesreće…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je jučer tijekom poslijepodnevnih sati nepoznati počinitelj ukrao bicikl u Ulici kardinala Alojzija Stepinca. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Traga se za nepoznatim počiniteljem. Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. U večernjim satima 5. listopada mladić je u obiteljskoj kući u mjestu Šećerana 31-godišnjaku dao na trošenje biljnu materiju (osvježivač prostora), koja kao djelatni sastojak sadrži psihotropne tvari. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prikrivanje. Početkom veljače 27-godišnjakinja i 25-godišnjakinja su provalile u obiteljsku kuću u Beketincima i ukrale nekoliko desetaka tisuća kuna. Novac su podijelile, a 33-godišnjak je od 27-godišnjakinje primio više tisuća kuna, za koje je znao da su ukradeni. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se posebno izvješće.
Prilikom obrade vrta u Dardi, u poslijepodnevnim satima 19. ožujka, građanin je pronašao ručnu bombu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombu na mjestu pronalaska. Policija podsjeća građane da je još u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već ih o nakani predaje obavijestite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Poslat će stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, koje su se dogodile na područjima Osijeka, Đakova i Baranje. U dvije prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene. Treća nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu.

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit