Dr. Vladimir Borzan održao predavanje u Našicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji osječke udruge ColonOs, sinoć je u gradskoj vijećnici održano predavanje na temu “Prehrana bolesnika s upalnim bolestima crijeva”. U ime organizatora, goste i posjetitelje pozdravila je dopredsjednica Udruge ColonOs Ljiljana Vukadinović:

      14_12_2016_Ljiljana_Vukadinovic.mp3

Predavanje je održao dr. Vladimir Borzan iz KBC-a Osijek. Kako je rekao, bolesti crijeva su u zadnje vrijeme u značajnoj progresiji, a prije su bile izuzetno rijeke. Razlog tome je povećana konzumacija takozvane zapadnjačke hrane, pune ugljikohidrata i općenito zapadnjački način života:

      14_12_2016_Vladimir_Borzan.mp3

Bolesnici s upalnim bolestima crijeva u remisiji trebali bi izbjegavati rafinirane šećere, hrana treba biti raznovrsna, treba unositi dosta proteina i bjelančevina, koristiti biljne masnoće, maslinovo ulje i sl. Porcije bi trebale biti manje, treba pripaziti na unos energije i ne pretjerivati u alkoholnim pićima i gaziranim sokovima što je posebno izraženo u vrijeme predstojećih blagdana – rekao je dr. Borzan.
tekst i foto: Robert Rigo

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit