Dorinim skladbama promičemo i veličamo Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U našem je gradu danas obilježena 137. obljetnica rođenja prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Na njezinom grobu cvijeće su položila izaslanstva Grada, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Osnovne škole Dore Pejačević, Zavičajnog muzeja, Ogranka Matice hrvatske i Udruge za hrvatsku povjesnicu Našice.

Sve nazočne pozdravila je ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora – Darija Vlajnić koja je istaknula kako ju raduje okupljanje u velikom broju. Zahvalila je gradonačelniku, ravnateljicama, učenicima i roditeljima te svim ljubiteljima glazbe koji su došli prisjetiti se Dore Pejačević. Kako je rekla, skladateljičin rođendan je 10. rujna, ali s obzirom na sva sutrašnja događanja u sklopu “Dana slavonske šume”, Dorina obljetnica rođenja obilježena je danas.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak istaknula je da je 10. rujna značajan datum za naš grad jer je obljetnica rođenja naše sugrađanke Dore Pejačević – jedne od najpoznatijih žena umjetnica u Hrvatskoj i Europi na prijelazu 19. u 20. stoljeće.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalio je svima na ovom obilježavanju te istaknuo važnost obljetnice rođenja naše najpoznatije Našičanke Dore Pejačević, ali i rođendan Osnovne glazbene škole Kontesa Dora koja slavi svojih 37 godina, a osnovana je na 100. obljetnicu Dorinog rođenja. S ponosom je istaknuo kako Dorinim skladbama veličamo i promičemo naš grad.

Dorinu Canzonettu na violoni je izvela profesorica OGŠ Kontesa Dora – Ivana Novaković.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit