Donacija Grada Općoj županijskoj bolnici Našice kako s roditelji s djecom ne bi morali dugo čekati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Općoj županijskoj bolnici Našice danas je uručena donacije Grada Našica. Radi se o opservacijskom protokolu ADOS-2 za stručno usavršavanje zaposlenika bolnice za postupak dijagnostike poremećaja iz spektra autizma namijenjenog širokom dobnom rasponu. Vrijednost donacije je 6.183,60 eura. Uručujući donaciju, gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je da je inicijativom i zahtjevom roditelja, udruga, liječnika i ravnatelja bolnice, ukazano upravo na potrebu ovog opservacijskog protokola.

-Grad je realizirao ovu donaciju čim je istaknuta potreba, a kako roditelji s djecom ne bi morali dugo čekati u velikim bolničkim centrima. Svake godine u gradskom proračunu osiguravamo 200.000 kuna za potreba naše bolnice – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, zahvalio svima na suradnji te istaknuo kako smo u Našicama sretni s našom bolnicom.

Zahvaljujući na donaciji zamjenik ravnatelja OŽB Našice i član Saborskog odbora za zdravstvo Hrvoje Šimić naglasio je da bolnica kontinuirano ulaže u kadrove i opremu te stalno uvodi novosti.

-Ukazala se potreba za nabavkom ovog dijagnostičko-opservacijskog protokola i za edukacijom naše psihologinje Darije Salopek-Žiha. Donacija se sastoji od opreme koja će pomoći za dijagnostiku, ali i terapijsko sredstvo za naše najmlađe. Zahvaljujemo Gradu koji prepoznaje važnost bolnice i pomaže nam tijekom godine nabaviti što nam treba – istaknuo je Hrvoje Šimić.

Psihologinja u OŽB Našice Darija Salopek-Žiha pojasnila je kako je cijela zajednica dobila puno toga za populaciju djece koja se izdvajaju u stupnju socijalne i jezične komunikacije.

-Dobit ćemo instrument pomoću kojeg ćemo svim roditeljima djece ranog predškolskog uzrasta dati sigurnost u smislu da će znati koja je specifičnost njihovog djeteta, koji su treninzi potrebni i kako ćemo im pomoći. Svaki poremećaj podrazumijeva da ćemo ranijom dijagnostikom što ranije biti osnaženi za adekvatnu podršku toj djeci – zaključila je psihologinja Darija Salopek-Žiha.

tekst i foto: N.Pavlus

 

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit