Dom zdravlja Našice dobiva novu zgradu i opremu u vrijednosti 7,5 milijuna kuna

Nakon provedenog postupka javne nabave danas, 19. studenoga 2019. godine, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović potpisao je Ugovor o izvođenju radova u Domu zdravlja Našice s tvrtkom Cras d.o.o. Osijek u vrijednosti 4.461.239,74 kuna te Ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem tih radova s tvrtkom Recpect-ing d.o.o. Osijek u vrijednosti 70.000,00 kuna.
Ugovoreni infrastrukturni radovi uključuju dogradnju/izgradnju novih prostora za ordinacije Doma zdravlja Našice, a u svrhu kvalitetnije i dostupnije primarne zdravstvene zaštite te osiguranja dovoljno prostora za liječničke ordinacije. Kroz isti Projekt u tijeku je izvođenje radova u ambulantama u Koški, Podgoraču i Đurđenovcu, a provodi se i opremanje ambulanti, ordinacija i zdravstvenih stanica te edukacija liječnika.
– Danas smo potpisali zadnji ugovor za infrastrukturne radove na domovima zdravlja u okviru projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“. Ovo je najvrjedniji i najveći ugovor u Projektu, a njime će se uz postojeću zgradu Doma zdravlja Našice izgraditi nova zgrada površine 490 kvadrata. Osim ulaganja u infrastrukturne radove, Domu zdravlja Našice je isporučena ili se isporučuje medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema u vrijednosti gotovo 2,5 milijuna kuna, pa ukupna ulaganja u Dom zdravlja Našice iznose 7,5 milijuna kuna – rekla je pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak.
Zamjenik župana Goran Ivanović je podsjetio da je primarna zdravstvena zaštita temelj svake zdravstvene zaštite, pa je ulaganje oko milijun kuna u opremu, prostore i edukacije u našičkom Domu zdravlja posebno vrijedno.
– Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ polako završava, do jeseni iduće godine, no ovakvi projekti su važni za sve domove zdravlja, a Osječko-baranjska županija će nastaviti s takvim aktivnostima i u idućem financijskom razdoblju – poručio je.
Zadovoljstvo ulaganjima u Dom zdravlja Našice, kao i ukupnim projektom dostupnije primarne zdravstvene zaštite iskazali su i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić te ravnateljica Doma zdravlja Našice Ljerka Nekić.

izvor: OBZ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.12.2019.

11.12.2019.

18.12.2019.

25.12.2019.

Logo-RN-white

Postavite upit