Dom umirovljenika u Našicama 2009. godine?

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Osijeku su se sastali vijećnici Županijske skupštine Osječko – baranjske županije. Odgovarajući na pitanja vijećnika, a vezano za našičko područje, župan Krešimir Bubalo istaknuo je kako vrlo dobro surađuje s Gradom Našicama. Vijećnika Ivicu Čemea iz HDZ-a zanimalo je koliko je Županija izdvojila iz svog izvornog proračuna, jer se, naglasio je decentralizirana sredstva samo plasiraju preko Županije, a potpredsjednik Županijske skupštine Zdravko Vukić iz HDSSB-a upitao je koliko je Županija uložila u industrijsku zonu. Župan je diplomatski odgovorio obojici da je Županija uložila znatna sredstva, da niti jedan zahtjev nije odbila te da će i ubuduće ulagati u našički kraj jer je cilj ravnomjeran razvoj svih krajeva županije.

Jednoglasno je usvojena informacija o općem stanju sigurnosti, kriminalitetu, sigurnosti u prometu i javnom redu i miru na području naše županije tijekom prošle godine. Vijećnik Zvonko Ibriks HDSSB predložio je da se provedu edukativne akcije kako bi se sudionici u prometu upozorili i savjetovali kako da se što sigurnije kreću po prometnicama. Uz ostalo, usvojeno je i izvješće o nezaposlenosti i zapošljavanju u Osječko-baranjskoj županiji 2007. godini. Župan Bubalo prokomentirao je činjenicu da se u našoj županiji nezaposlenost ipak smanjuje te je naglasio da su najvažnija ulaganja u industrijske zone i razvoj obrtništva.
Na sjednici Skupštine Osječko – baranjske županije napokon se čula dobra vijest vezana uz izgradnju Doma umirovljenika u Našicama, o čemu je izvijestio član Županijskog poglavarstva Ivica Kozina. Rekao je kako je u Ministarstvu rada i socijalne dogovoren sastanak radi suglasnosti da Dom za starije i nemoćne osobe uđe u mrežu domova, što znači da će dio cijene smještaja u Domu snositi i nadležno ministarstvo. Izgradnja Doma očekuje se tijekom 2009. – zaključio je Kozina. U nastavku sjednice, na kojoj je razmotreno 30-ak točaka dnevnog reda, usvojena su i izvješća o izvršenju programa javnih potreba u zdravstvu, socijalnoj skrbi, školstvu, kulturi, tehničkoj kulturi, kao i izvješće o izvršenju javnih potreba u sportu na području naše županije za 2007. godinu. Potpredsjednik Županijske skupštine Zdravko Vukić pohvalio je našičke sportaše za koje će, rekao je, Županija povećati financijsku potporu.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit