Prezentacija “Izazovi osjetila”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom otvaranja novog projekta Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Allianza te obilježavanja godinu dana do početka Paraolimpijskih igara u Tokiju, danas je u Osijeku na Trgu Ante Starčevića održana konferencija za medije. -«Parabox je multimedijski senzorij koji kreira uvjete potpunog mraka. U tom mraku će se svi posjetitelji okušati u jednom sportskom zadatku – tako ćemo omogućiti svima da izazovu svoja osjetila i probaju kako je to baviti se sportom slijepim i slabovidnim osobama. Siguran sam kako će u minutu-dvije prolaska kroz ParaBOX većina sudionika osvijestiti s koliko se izazova sportaši s invaliditetom svakodnevno susreću i da će im to biti poticaj da prate uspjehe naših paraolimpijaca na predstojećim Paraolimpijskim igrama.“ – izjavio je glavni voditelj poslovnih odnosa Allianza, Hrvoje Bubalo. Tijekom cijele subote do 18 sati, svi posjetitelji imaju priliku isprobati multimedijski senzorij i okušati se uz simulaciju odsustva osjeta vida u rješavanju različitih zadataka. Osim toga, zainteresirani imaju mogućnost testirati svoje vještine u pikadu za slijepe i slabovidne i visećoj kuglani, dok je za najmlađe pripremljen dječji kutak. -“Čini me izrazito sretnim što odbrojavanje godinu dana do paraolimpijskih igara u Tokiju obilježavamo kroz ovako značajan projekt. Uz Parabox ćemo predstaviti i neke naše paraolimpijske sportove, a za najmlađe smo pripremili i dječji kutak u kojem će najmlađi crtati i bojati paraolimpijske motive. Cilj nam je da ta subota bude u znaku inkluzije i paraolimpijskog sporta te da cijela obitelj dobije priliku kvalitetno iskoristiti dan.” – izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. Cilj projekta ParaBOX je osvijestiti javnost o važnosti paraolimpijskog pokreta i vrijednosti koje proizlaze iz njega kao što su hrabrost, upornost, inspiracija i jednakost. Glavna poruka ParaBOXa glasi „Izazovi osjetila“. -«Drago mi je što smo opet imali priliku ugostiti Hrvatski paraolimpijski odbor u Osijeku. Naši paraolimpijci godinama pokazuju važnost uključivanja osoba s invaliditetom u sport. Siguran sam da će naši predstavnici ostvariti odlične nastupe u Tokiju naredne godine i da će ovakav event pokazati javnosti sve speceifičnosti bavljenja sportom osoba s invaliditetom» – izjavio je pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka Romano Kristić. Nakon Osijeka, Allianz ParaBOX nastavlja svoje inspirativno putovanje do Splita.

izvor: Hrvatski paraolimpijski odbor

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit