Dodijeljena najviša županijska javna priznanja – dobitnica iz Našica Snježana Marod

Povodom Dana Osječko-baranjske županije župan Ivan Anušić danas, 31. svibnja 2019. godine, uručio je najviša županijska javna priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama – nagrade Osječko-baranjske županije za životno djelo te za iznimna postignuća u određenim djelatnostima.

– Svi dobitnici nagrada su svojim radom učinili da određene djelatnosti na području Osječko-baranjske županije budu bolje i kvalitetnije, od gospodarstva, sporta, znanosti, kulture i umjetnosti do humanitarnog rada. Njihove aktivnosti i djela trebaju biti primjer onima koji dolaze i koji će možda nastaviti njihovim stopama, kao što su i njima poticaj da nastave dalje. Upravo stoga kao regionalna samouprava ovakvim nagradama želimo zahvaliti svima koji su svojim radom i aktivnostima doprinijeli razvoju Županije, a za to nisu ništa tražili niti dobili te im ovo priznanje puno znači. Svake godine imamo nove dobitnike koji zaslužuju ovakve nagrade – rekao je župan Ivan Anušić prilikom uručenja nagrada.

Nagrada Osječko-baranjske županije za životno djelo kao javno priznanje za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak i trajno dobro za Županiju dodijeljena prof. dr. sc. Zdravku Eblingu za životno djelo ostvareno u području zdravstva i socijalne skrbi te Branimiru Steineru za životno djelo ostvareno u području tjelesne kulture i sporta.

Nagrade Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća u području gospodarstva dodijeljene su tvrtkama Harburg-Ferudenbergeru Belišće d.o.o. Belišće za iznimne proizvodne i poslovne rezultate kojima se pridonosi jačanju gospodarske osnove Županije te INCHOO d.o.o. Osijek za ostvarivanje značajnih radnih i poslovnih rezultata zasnovanih na suvremenim digitalnim, tehničkim i ekonomskim dostignućima i spoznajama.

U području zdravstva i socijalne skrbi nagrađena je Snježana Marod za zapažene rezultate u organizaciji i provođenju skrbi, edukacije te pružanju pomoći bolesnima i onima kojima je pomoć potrebna. U području kulture nagrađeni su Ustanova za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub Valpovo – Muzej Valpovštine, Državni arhiv Osijek, Muzej Slavonije Osijek i Muzej likovnih umjetnosti Osijek, i to za značajne rezultate u proučavanju, očuvanju i promicanju kulturne baštine te organiziranju manifestacija kojima se podiže razina kulturnog života. U području tjelesne kulture i sporta nagrađen je Domagoj Vida za značajna postignuća u razvoju sporta oličena iznimnim rezultatima na sportskim natjecanjima.

izvor: OBZ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit