Dječak silovao djevojčicu

Facebook
Twitter
Pinterest
U istrazi silovanja 18-godišnjaka iz Zoljana nad 19-godišnjakinjom iz Požege od prošlog tjedna, otkrili su se i novi slučajevi. Sredinom travnja 13-godišnjak s našičkog područja na nagovor prvog silovatelja, i trojice mladića u dobi od 26, 21 i 18 godina danima u svome domu silovao otetu 14-godišnjakinju. Doznajemo da je riječ o Romima. Udruga Roma "Europa" iz Našica osudila je nedavne otmice i silovanja. Predsjednik udruge Ibrahim Gušani poručuje da to nema nikakve veze s romskim običajima, niti romska tradicija može biti opravdanje za takve strahote.

Ljudima je možda najlakše reći da su to romska posla i da se ne treba miješati, ali neka si svatko zamisli kako bi se osjećao da se takvo nešto dogodilo njegovoj kćeri. Svi imamo djecu i prestrašno je tako nešto i pomisliti, a kamoli doživjeti. Naša tradicija je nešto sasvim drugo. Činjenica je da se mi mladi uzimamo i ženimo, ali ne na ovako, ne silom, već dogovorima s roditeljima, mladićima i djevojkama kaže Gušani. Protiv nagovaratelja na silovanje slijede kaznene prijave za otmicu, a dvojici starijih i za poticanje na silovanje. Maloljetniku slijedi posebno izvješće.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit