Devetnaestogodišnjak dilao marihuanu, na cestama i ovog vikenda alkoholizirani vozači

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 3 kaznena djela, požar te alkoholizirani vozači.

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA
Jučer, 12. prosinca, u 1,15 sati, tijekom nadzora prometa između mjesta Donji Miholjac i Rakitovica, policijski službenici zaustavila su osobni automobil s kojim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim pregledom osobe i vozila, policijski službenici pronašli su i oduzeli smotuljak s oko 2 grama marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 19-godišnjak je uhićen te su mu policajci tijekom dana obavili pretragu obiteljske kuće u Rakitovici. Pretragom su pronašli i oduzeli oko 200 grama marihuane, tri biljke marihuane i metalnu drobilicu. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak u protekla dva mjeseca davao na konzumaciju marihuanu većem broju osoba. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Omogućavanje trošenja droge“.

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA I ORUŽJA
U vremenu od 6. do 13. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su 2 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.
Građani su na području Osijeka i Našica dragovoljno predali jedan pištolj, tri ručne bombe, tri eksplozivna streljiva, 0,2 kg vojnog eksploziva, tri nabojnika za strojnicu i 170 komada streljiva različitog kalibra. Iz policije podsjećaju građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje te pozivaju sve koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.   O namjeri predaje obavijeste policiju pozivom na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji kako bi na teren izišli osposobljeni policijski službenici u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

POŽAR U PUŠNICI
U subotu, 11. prosinca, oko 22 sata, u Osijeku, 71-godišnji hrvatski državljanin naložio je vatru u pušnici kako bi dimio meso i vatru ostavio bez nadzora. Vatra je zahvatila meso koje je izgorjelo i dio krova garaže koja se nalazila uz pušnicu. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka. Vlasniku je nastala je materijalna šteta oko 3500 kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske na području Osijeka evidentirane su 4 prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne, a jedna je bila na području Belišća.
U razdoblju od 10. do 12. prosinca, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 37 vozača od kojih 32 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Evidentirano je još 190 drugih prekršaja od kojih 73 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 64 ostala prekršaja. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je jučer 12. prosinca, u 00,30 sati, u Karancu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljala 41-godišnja hrvatska državljanka iz Darde. Vozačici je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,91 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U subotu, 11. prosinca, u 11 sati, u Kneževim Vinogradima, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist 66-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,18 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, 12. prosinca, u 1,15 sati, na državnoj cesti broj 53, između Donjeg Miholjca i Rakitovice, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin iz Rakitovice, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te se odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina poradi utvrđivanja droga u organizmu vozača.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Izvor: PU OB

Foto:ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit