Dani regionalnog razvoja i EU fondova – Nove prilike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Opatiji su prošlog vikenda održani „Dani regionalnog razvoja i EU fondova – Nove prilike“, na kojima su sudjelovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Andrej Plenković, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa. Nataša Tramišak te potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.
Na konferenciji i „Danima regionalnog razvoja i EU fondova – Nove prilike“ bili su i gradonačelnik Grada Našica g. Krešimir Kašuba i pročelnica Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje gđa. Magdalena Vidaković-Gelenčir. Republici Hrvatskoj je u sljedećem razdoblju na raspolaganju 25 milijardi eura koje će se koristiti kroz Višegodišnji financijski okvir 2021. -2027 (14 milijardi eura) te kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost ( 11 milijardi eura).
Za financijsko razdoblje 2021. – 2027. u Republici Hrvatskoj utvrđeni su (operativni) programi vezani za provedbu pojedinih politika Europske unije, gdje su (operativni) programi za provedbu Kohezijske politike EU:
1. Oprativni program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.,
2. Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.,
3. Integrirani teritorijalni program 2021.-2027. i
4. Programi vezani za Europsku teritorijalnu suradnju,
gdje se navedeni programi temelje na 5 ciljeva Kohezijske politike koji odražavaju glavne prioritete Europske unije, a to su: Pametnija Europa, Zelenije Europa, Povezanija Europa, Solidarnija Europa i Europa bliže građanima.

Kako do EU fondova?
Ako želite svoju ideju pretvoriti u projekt koji će biti sufinanciran EU sredstvima, za početak je potrebno pronaći odgovarajući natječaj koji podržava ciljeve Vašeg projekta.
EU fondovi zahtjevaju da projekt ima korist za širu zajednicu, ne samo za pojednica koji je prijavitelj, kako bi uspješno prošao na natječaju.
Dobro proučite i pripremite natječajnu dokumetaciju, jer preglednost i cjelokupnost netječajne dokumentacije osnovni je preuvjet za sudjelovanje u daljnjem postupku evaluacije.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit