Danas svečano otvorenje Pelješkog mosta

Facebook
Twitter
Pinterest

Dovršetkom gradnje prometno je povezan jug Hrvatske s ostatkom države

Uz izravan prijenos na HRT 1  večeras će svečano biti otvoren Pelješki most. Dovršetkom gradnje prometno je povezan jug Hrvatske s ostatkom države, a obilježavanje ovog povijesnog događaja  započelo je u jutarnjim satima.  Dvotračna državna cesta duga 32,5 km povezuje krajnji jug i stvara ključan preduvjet za razvitak kopna i otoka dubrovačke regije. Pelješki most, dug 2404 metra, najzahtjevniji je dio projekta i prelazi morski tjesnac – Kanal Malog Stona.

U programu otvorenja će, između ostalih nastupili Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovački trombunjeri, Lado, Linđo, plesne skupine, kulturno-umjetnička društava, pjevači. Hrvatsko glazbeno društvo Sv. Cecilija izvest će Morešku, a bit će izvedena i skladba Mateja Meštrovića specijalno komponirana za ovu prigodu. Večerašnja svečanost završit će Himnom slobodi, vatrometom za vrijeme kojega će zvoniti zvona svih crkava Dubrovačke biskupije i blagoslovom mosta. Nakon otvaranja prvi će se mostom provesti motociklisti braniteljskih postrojbi. Za vrijeme trajanja vatrometa mostom će proći i dva automobila hrvatske proizvodnje  Nevera Mate Rimca i automobil koji gradi automobilistički as Niko Pulić.
Redovan promet Pelješkim mostom krenut će u ponoć.

Redakcijski tekst/izvor:HRT/Hina
Foto: Vlada RH

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit