Danas počeo prometovati Studentski vlak na relaciji Osijek-Zagreb-Osijek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je, u 17 sati i 50 minuta, s osječkog Željezničkog kolodvora prvi put krenuo „Studentski vlak“  koji na odredište u Zagreb stiže u 21 sati i 44 minute. Ovaj će vlak iz Osijeka za Zagreb voziti svake nedjelje, a iz Zagreba za Osijek petkom i to u 16 sati i 30 minuta kako bi u Osijek stigao u 20 sati i 26 minuta.

Linija je to najavljena prije nekoliko tjedana u Osječko-baranjskoj županiji nakon sastanka predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željka Ukića i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića.

– Uvodimo i novu liniju nagibnog vlaka, takozvani Studentski vlak koji će iz Zagreba voziti prema Osijeku petkom popodne, a iz Osijeka prema Zagrebu nedjeljom popodne. Vrijeme vožnje će biti manje od četiri sata, što je gotovo sat vremena brže nego od sada– rekao je tom prilikom Željko Ukić.

U planu rekonstrukcije pruge, obnova osječkog kolodvora i modernizacija vlakova na istoku Hrvatske

Na 11. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj početkom ovog tjedna u Našicama potpisan je Dodatak 2 Razvojnog sporazuma za područje pet slavonskih županija. U Razvojni sporazum ušli su razvojni i strateški projekti, a riječ je o 38 projekata ukupne vrijednosti 10,7 milijardi kuna. Na području Osječko-baranjske županije riječ je o 10 strateških projekata ukupne vrijednosti 3.338.108.000,00 kuna među kojima je i rekonstrukcija Kolodvora Osijek. Zajednički projekt na području Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije je rekonstrukcija pruge Osijek – Virovitica vrijedna više od milijardu kuna.

Od Nove godine i Osječko-baranjska županija uvodi novu ponudu za studente. U suradnji s HŽ PP subvencionira prijevoz studenata vlakom i to za sve studente koji imaju prebivalište na području županije, a studiraju bilo gdje u Hrvatskoj. Do sada je ta subvencija iznosila 25%.

– Želja nam je dodatno potaknuti studente da koriste usluge Hrvatske željeznice, Osječko-baranjska županija će od 1. siječnja 2021. godine u potpunosti subvencionirati prijevoz studenata vlakom. Studenti s područja naše županije, bez obzira gdje u Hrvatskoj studiraju imat će besplatan prijevoz – rekao je župan Anušić.

A kako bi se unaprijedila kvaliteta prijevoza, od 15. listopada jedan niskopodni vlak povezivati će Osijek i Vinkovce, a u budućnosti se osim rekonstrukcije pruge i obnove osječkog kolodvora očekuje i nastavak modernizacije HŽ-ove flote na području istoka Hrvatske.

Izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit