Danas je Veliki četvrtak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je Veliki četvrtak – prvi dan vazmenog trodnevlja i posljednji dan korizme. Prijepodne u crkvama nema misa osim u katedralama u kojima misu predvodi biskup i na njoj će biti posveta ulja ulja za svetu potvrdu, bolesničko pomazanje i katekumene.
U požeškoj katedrali je misa posvete ulja u 10 sati.

Veliki četvrtak je spomendan Isusove posljednje večere u kojoj je ustanovio dva sakramenta: euharistiju odnosno svetu misu i svećenički red. Kad svećenik u misi zapjeva hvalospjev “Slava”, svečano zazvone sva zvona koja se nakon toga ne oglašavaju do mise vazmenog bdjenja na Veliku subotu.

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog misa Večere Gospodnje bit će služena u 18,30 sati, a Getsemanska ura klanjanja bit će nakon svete mise.

Redakcijsko izvješće

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit