Danas je u Hrvatskoj 42 novooboljelih, ukupno 1950

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je 58. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je dan danas imamo četrdeset i dvoje novooboljelih. U Hrvatskoj je ukupno 1950 slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 27614, a tijekom jučerašnjeg dana 1340. Broj pozitivnih nalaza je u opadanju pa danas iznosi 7,06 posto. Hospitalizirano je 314 oboljelih, troje manje nego jučer. Ukupno se 869 osoba oporavilo od COVID-a 19. Ministar Beroš je rekao da imamo novo žarište u Domu za starije u Koprivnici gdje su 13 pozitivnih korisnika i 2 pozitivna djelatnika. Prema istraživanjima, izvijestio je, u Hrvatskoj 1 oboljeli zarazi jednog u svojoj okolini.
Ravnatelj Hrvaskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je, među ostalim rekao da će Stožer, u momentu kada bude povoljna situacija, vrlo pažljivo razmotriti koje bi od mjera koje je uveo mogao maknuti i skupa s vladom donijeti plan mjera koje će najmanje smetati epidemiološkoj situaciji, a najviše doprinijeti gospodarskoj situaciji. Vlada će sutra izaći s dokumentom u kojemu će biti faze i datumi.
Danas je najavljeno i provođenje seroloških testiranja.  Testiranja će provoditi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. – Prijavili smo projekt temeljem kojeg ćemo proširiti istraživanja; povezat ćemo se laboratorijima i napraviti široko sveobuhvatno istraživanje koje će nam dati informacije o stanju u populaciji, ali htjeli bismo to napraviti i na nekim subpopulacijama – rekao je ravnatej zavoda Capak.
Ravnateljica Klinike za infektologiju “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić najavila je da će za nekoliko početi s prikupljanjem krvi zaposlenika klinike kako bi se ustanovilo je li netko od njih bio inficiran.

foto: Ministarstvo zdravstva

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit