Danas je Svjetski dan vida

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas se obilježava Svjetski dan vida čije je obilježavanje pokrenuto inicijativom Vision 2020 Svjetske zdravstvene organizacije i Međunarodne agencije za prevenciju sljepoće, a kako bi se skrenula pozornost i podigla svijest javnosti upravo o rastućem problemu sljepoće i oštećenja vida u svijetu.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana vida posebna pozornost skreće se na bolest koja je jedan od vodećih uzroka teškog i nepovratnog gubitka vida u svijetu kod osoba starijih od 60 godina – senilnu makularnu degeneraciju. Iako je razvoj terapije za ovu bolest od 2005. godine drastično smanjio incidenciju sljepoće i teškog gubitka vida te značajno poboljšao ishode za oboljele, stručnjaci ističu kako je i dalje nedovoljno podignuta svijest javnosti o važnosti pravovremenog uočavanja simptoma te kako se oboljeli na preglede počinju javljati u već uznapredovanoj fazi bolesti što smanjuje mogućnosti uspješnijeg liječenja.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit