Danas je Svjetski dan smijeha

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Svjetski dan smijeha 1998. godine utemeljio je Indijac Madan Kataria, a obilježava se dva puta godišnje, 10. siječnja i prve nedjelje u svibnju. U 2016. godini to je nedjelja, 1. svibnja. Cilj obilježavanja Svjetskog dana smijeha je potaknuti ljude da se što više smiju te tako uživaju u blagodatima koje smijeh donosi. Dugotrajno i jako smijanje uzrokuje brojne fiziološke promjene u našem organizmu čime se aktivira više od tri stotine različitih mišića lica, trbuha, leđa, nogu i ruku. Disanje je duboko i ubrzano, raste frekvencija srca, povećava se opskrbljenost srca i pluća krvlju bogatom kisikom, snižavaju se krvni tlak i razina šećera u krvi te razina hormona stresa adrenalina i kortizola. Smijeh pojačava funkciju imunološkog sustava potičući stvaranje limfocita i aktivnost stanica koje uništavaju tumorske stanice. Smijeh je i prirodni analgetik jer potiče oslobađanje endorfina, koji imaju učinak ublažavanja bolova. Preporuka niza stručnjaka za borbu protiv stresa, kojeg donosi suvremeni način života, je upravo smijeh. Kad uzmemo u obzir karakteristike koje ga krase – besplatan je, iznimno lako dostupan i bez neželjenih učinaka – preostaje nam samo primjena u praksi!

izvor: www.stampar.hr

foto: ariva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit