Danas je svetkovina Svih svetih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas slavimo svetkovinu Svih svetih. Svetkovina je to kojom se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu. Spomen mučenika, zajednički različitim crkvama, počeo se slaviti od 4. stoljeća. U kalendaru Katoličke crkve, Svi sveti označeni su kao svetkovina, a ujedno su i neradni dan u našoj zemlji. Među narodom obično se ovaj blagdan povezuje s obilaskom groblja i uređivanjem grobova pa tako i spomenom na mrtve. Ipak, u Crkvi se spomen svih vjernih mrtvih obilježava na Dušni dan, dakle sutra.

Na groblju u Našicama, danas u 15 sati, ispred mrtvačnice bit će Služba Riječi i blagoslov groblja. Blagoslov groblja je i u Seoni, Zoljanu, Breziku, Granicama i Ceremošnjaku.

Proštenja su u Stipanovcima i Donjoj Motičini, gdje je svečana sveta misa bila u 11 sati.

U 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit