Danas je svetkovina Svih svetih

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas slavimo svetkovinu Svih svetih. Svetkovina je to kojom se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu. Spomen mučenika, zajednički različitim crkvama, počeo se slaviti od 4. stoljeća. U kalendaru Katoličke crkve, Svi sveti označeni su kao svetkovina, a ujedno su i neradni dan u našoj zemlji. Među narodom obično se ovaj blagdan povezuje s obilaskom groblja i uređivanjem grobova pa tako i spomenom na mrtve. Ipak, u Crkvi se spomen svih vjernih mrtvih obilježava na Dušni dan, dakle sutra.

Na groblju u Našicama, danas u 15 sati, ispred mrtvačnice bit će Služba Riječi i blagoslov groblja. Blagoslov groblja je i u Seoni, Zoljanu, Breziku, Granicama i Ceremošnjaku.

Proštenja su u Stipanovcima i Donjoj Motičini, gdje je svečana sveta misa bila u 11 sati.

U 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit