Danas je Porcijunkula – Gospa od Anđela

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Franjevačkom redu danas se slavi Porcijunkula – Gospa od Anđela. Dan je to u kojemu se franjevci spominju obraćenja svetoga Franje koje se dogodilo 1208. godine u crkvici svete Marije od Anđela u Asizu, poznate pod nazivom Porcijunkula. Ta je crkva uskoro postala ishodište franjevaštva, a sv. Franjo je u njoj izmolio potpuni oprost za sve koji ju posjete. Ovaj oprost potvrdio je papa Honorije III., a kasniji pape prošili su ga na sve franjevačke crkve u svijetu, a zatim i na sve bazilike, svetišta i župne crkve.

U župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog mise su u 7, 9 i večernja u 18,30. Potpuni oprost može se dobiti uz uvjet da se osoba ispovijedi, pričesti te izmoli molitve na nakanu sv. Oca Pape.

Redakcijski tekst

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit