Danas je blagdan sv. Nikole!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je spomendan sv. Nikole biskupa. Poznat je po svojim čudesima: smirio je uzburkano more i zato je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom ozdravio je dijete kojem je zapela riblja kost u grlu te se zato štuje i kao zaštitnik djece. Štuje ga se i kao zaštitnika djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca i putnika. No najpoznatiji je po priči u kojoj je siromašnom ocu pomogao da uda svoje tri kćeri tako što je noću ubacivao zlatnike kroz dimnjak u njihov dom. Zlatnici su pali u čarape koje su se sušile na ognjištu pa je potekla tradicija darivanja djece za njegov spomendan, a vrlo brzo proširila se po Europi i Sjevernoj Americi.
Sv. Nikola štuje se u Podgoraču. Sveta misa u Župnoj crkvi sv. Nikole bit će služena u 11 sati.

Pod pokroviteljstvom načelnika Općine Podgorač Gorana Đanića, a u suradnji sa župnikom Župe Sv. Nikole Podgorač – Željkom Benkovićem i župnikom Župe Presvetog trojstva Budimci – Božidarom Petrovićem, u crkvama u Podgoraču i Budimcima jučer je organizirana dodjela paketića. Povod je današnji blagdan sv. Nikole, a paketiće su dobila sva djeca predškolske dobi i učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ Hinka Juhna Podgorač.

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit