Dan zaštite prirode u RH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Dan je zaštite prirode u Hrvatskoj te Međunarodni dan bioraznolikosti. Kako bi ukazao na veliku ulogu koju bioraznolikost ima u održivom razvoju, UN je 1993. proglasio 22. svibnja – Međunarodnim danom bioraznolikosti. Ove se godine obilježava pod geslom “Od dogovora do djelovanja: Obnovimo bioraznolikost”, s obzirom da je oko milijun vrsta u svijetu u opasnosti od izumiranja, a u Hrvatskoj je 46 posto vrsta u nepovoljnom stanju. Ovogodišnje globalno obilježavanje tog dana donosi obvezu djelovanja radi ispunjenja novousvojenih globalnih ciljeva za bioraznolikost. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja podsjeća da je u prosincu 2022. prihvaćen novi Globalni okvir za bioraznolikost iz Kunminga i Montreala koji zahtjeva transformativne promjene društva te sadrži ključne ciljeve zaštite 30 posto svjetskog kopna i mora i restauraciju 30 posto degradiranih kopnenih, slatkovodnih i morskih ekosustava.

 

redakcijsko izvješće, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit