Dan sigurnijeg interneta obilježen u OGŠ Kontesa Dora

Facebook
Twitter
Pinterest

Udruga Društvo naša djeca u suradnji s Osnovnom glazbenom školom Kontesa Dora obilježila je Dan sigurnijeg interneta. Profesorice Adrijana Rajić i Mirjana Rajić održale su radionicu s učenicima glazbene škole.

Cilj je bio potaknuti učenike na promišljanje kako drugi mogu protumačiti naše poruke, slike i druge sadržaje koje objavljujemo na internetu. U ovoj aktivnosti učenici se predstavljaju koristeći emotikone kako bi naučili da je istu poruku moguće interpretirati na više načina. Učenici bi trebali shvatiti da svaki put kada šaljemo poruku, ostavljamo komentar ili dijelimo sliku u virtualnom svijetu, stvaramo medijski sadržaj kojim prezentiramo sebe te bi trebali pažljivije pristupati komunikaciji u virtualnom okruženju.

Dan sigurnijeg interneta promiče sigurnije i odgovornije korištenje online tehnologije kod djece i mladih širom svijeta. Obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače.

Tijekom godina, Dan sigurnijeg interneta (SID) postao je važan događaj u internetskom sigurnosnom kalendaru. Inicijativa je pokrenuta 2004. godine u okviru prvog akcijskog plana za sigurniji internet, unutar projekta SafeBorders koji financira EU. Zatim ga je preuzeo Insafe, mreža centara za sigurniji internet.

Danas je Dan sigurnijeg interneta izrastao izvan svoje tradicionalne zemljopisne zone i obilježava se u oko 200 zemalja i teritorija na svim kontinentima, a dopire do milijuna ljudi širom svijeta.

Svake godine SID poziva na djelovanje mnogih aktera uključenih u osiguravanje sigurnijeg i boljeg digitalnog okruženja za mlade korisnike, uključujući:
• donositelje odluka na razini EU-a, nacionalnoj i međunarodnoj razini
• predstavnike industrije
• organizacije civilnog društva
• odgojitelje i roditelje
• mlade

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit