“Dan sa slovačkim filmom” povodom Europskog dana jezika

Facebook
Twitter
Pinterest

U organizaciji Veleposlanstva Slovačke Republike u Zagrebu i Slovačkog centra za kulturu Našice danas je u Domu kulture Našice organiziran “Dan sa slovačkim filmom”. Sve nazočne pozdravili su ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Sandra Kralj-Vukšić, gradonačelnik Krešimir Kašuba i slovački veleposlanik u Hrvatskoj Peter Susko.

-Zadovoljstvo je ponovno moći predstaviti sedmu umjetnost Slovačke u Našicama. Nekada je slično događanje organizirala Središnja knjižnica Slovaka u RH koja je bila u sklopu HNKiČ Našice. Odlučili smo, u suradnji s Veleposlanstvom, ponovno okupiti učenike, a nastojat ćemo svake godine ovo događanje organizirati s novim filmom i sadržajem. Prigodno smo prikazivanje filma organizirali u ovom tjednu kada se obilježava Europski dan jezika i još uvijek je nova školska godina na svom početku – rekla je ravnateljica SKC Sandra Kralj-Vukšić i zahvalila slovačkom veleposlaniku na suradnji i potpori, a svima na dolasku.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio je održavanje “Dan sa slovačkim filmom”. -Ovo je jako lijepa manifestacija u Gradu Našicama. Velika mi je čast pozdraviti mog prijatelja veleposlanika Petera Suska koji je nakon elementarne nepogodne prošle godine prvi pružio potrebnu pomoć našem području. Slovaci su naša najveća nacionalna manjina, uključeni su u sve sfere života, a Našice su u tom smislu primjer jednog otvorenog europskog grada – zaključio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Slovački veleposlanik u RH Peter Susko istaknuo je kako je slovačka nacionalna manjina most koji spaja Slovačku i Hrvatsku. Pohvalio je suradnju te istaknuo kako se svaki novim događajem i suradnjom poboljšavaju veze između Slovaka i Hrvata.

Prikazivanje filma organizirano je za učenike od 5. do 8. razreda koji uče slovački jezik u osnovnim školama: kralja  Tomislava Našice, Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac i Josipa Kozarca Punitovci.

Nazočni “Danu sa slovačkim filmom” bili su: tajnica Saveza Slovaka u RH Branka Baksa, ravnateljice osnovnih škola i profesorice slovačkog jezika. “Dan sa slovačkim filmom” jedan je u nizu događaja posvećenih 30. obljetnici Saveza Slovaka u RH.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit