Dan Općine Đurđenovac i blagdan sv. Josipa proslavljeni svečanom sjednicom Općinskog vijeća i odavanjem počasti hrvatskim braniteljima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je ( 15.3.2019.) u Đurđenovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom obilježavanja blagdana sv. Josipa i Dana Općine Đurđenovac. Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Abičić, a prigodnim riječima nazočnima su se obratili i općinski načelnik Hrvoje Topalović, zamjenik župana Ivana Anušića i izaslanik premijera Andreja Plenkovića – Goran Ivanović te izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića – saborski zastupnik Domagoj Mikulić. Hrvoje Topalović svim je žiteljima čestitao nadolazeći Dan Općine i blagdan sv. Josipa te se osvrnuo na rad u proteklom razdoblju. Rekao je da se radilo mnogim projektima ukupne vrijednosti oko 50 milijuna kuna, a trenutno je u fokusu projekt izgradnje kanalizacijskog sustava, vrijedan 130 milijuna kuna. Topalović je zahvalio svima koji su pomogli realizaciju projekata u Đurđenovcu, a osobito Osječko-baranjskoj Županiji te počasnim građanima Vladimiru Šeksu i Tomislavu Iviću. Goran Ivanović također je uputio čestitke slavljenicima. Istaknuo je vrijedan rad načelnika Topalovića te rekao kako je zadatak svih političara raditi na dobrobit i razvoj Slavonije, Baranje i Srijema. Bez otvaranja novih radnih mjesta nema ni višeg standarda, ni razvoja ovog područja – zaključio je Ivanović. Domagoj Mikulić je, čestitajući Dan Općine, poručio da je zadaća saborskih zastupnika olakšati rad jedinicama lokalne samouprave, a to je učinjeno s indeksacijom i poreznom reformom, koja je značajno povisila proračune općina i gradova te projektom “Slavonija, Baranja i Srijem”. Svečanoj sjednici nazočili su i počasni građani Đurđenovca Vladimir Šeks i Tomislav Ivić, potpredsjednik Županijske skupštine Goran Đanić, gradonačelnik Našica Josip Miletić i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić te predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, predstavnici susjednih i prijateljskih općina i gradova te drugi ugledni gosti i uzvanici. Sjednicu je vodila Matea Lukačić, a uveličali su ju svojim nastupima Ckrveni zbor te KUD-ovi iz Đuđenovca, Beljevine i Šaptinovaca. Svečanoj sjednici prethodilo je odavanje počasti hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja ispred Upravne zgrade Općine Đurđenovac. Vijence su položili predstavnici Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije i Općine Đurđenovac te udruga, ustanova i institucija. Molitvu je predvodio župnik fra Tonio Vučemilović. Današnji program proslave Dana Općine bit će nastavljen u 21 sat, koncertom Siniše Vuce.

tekst i fotografije: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit