Dan neovisnosti Republike Hrvatske obilježen i na našem području

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU sklopu programa u povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, jučer navečer su ispred Gradskog poglavarstva prigodni nastup održali Gradska glazba Našice i našičke mažoretkinje “Dora”. Vjence su položili i zapalili svijeće izaslanstva Grada Našica koje su predvodili gradonačelnik Krešimir Žagar i dopredsjednik Vijeća Hrvoje Šleder zatim predstavnici policije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prigodan govor održao je gradonačelnik Krešimir Žagar, a molitvu za poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana izmolio je fra Antun Dodić, vikar franjevačkog samostana Našice. U 18 sati i 30 minuta, u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, fra Antun služio je i svetu misu za Domovinu.

Članovi Općinskog vijeća i članovi Poglavarstva Općine Podgorač te predstavnici podgoračkih udruga danas su, u povodu obilježavanja Dana neovisnosti, položili vijenac i zapalili svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu te za sve umrle, kod središnjeg križa na podgoračkom groblju. Tom je prigodom načelnik Općine Goran Đanić podsjetio na značaj ovoga državnog blagdana te žrtvu i doprinos branitelja u stvaranju naše neovisne države.

Izaslanstvo Općine Donja Motičina danas je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na središnjem groblju u Donjoj Motičini, odalo počast braniteljima, a u povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Povodom Dana neovisnosti, predstavnici Općinskog vijeća i Poglavarstva Općine Đurđenovac na čelu s načelnikom Hrvojem Topalovićem, danas će zajedno s predstavnicima udruga i đurđenovačkim župnikom fra Josipom Grubišićem, položiti vijence i zapaliti svijeće te izmoliti molitvu kod središnjeg križa na mjesnom groblju te kod spomenika ispred zgrade Općinske uprave.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit