Dan našičkog sporta

 U okviru festivala Dani slavonske šume, jučer je u središtu grada održan Dan našičkog sporta. Brojni klubovi i sportske udruge demonstrirali su neke vještine i metode treninga, u čemu su sudjelovali uglavnom najmlađi sportaši.
Bila je to prigoda i za dobivanje korisnih informacija svima onima koji se žele baviti sportom. Brojne mlade sportaše i njihove trenere kao i brojne posjetitelje na početku je pozdravio predsjednik Sportske zajednice Nikola Antolović  pozvavši sve na minutu šutnje u spomen na prerano preminulog dugogodišnjeg predsjednika Sportske zajednice Josipa Pavlusa. Antolović je svim sportašicama i sportašima zaželio puno zdravlja i uspjeha u predstojećim natjecanjima, istaknuvši kako je Grad Našice jedan od rijetkih gradova koji se može pohvaliti ovolikim brojem raznih sportskih klubova i udruga koje pružaju mogućnost bavljenja brojnim sportovima, što se uostalom moglo i vidjeti jučer na središnjem gradskom trgu.  Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši se svima na odazivu. Sportašima i njihovim trenerima poželio je puno zdravlja i sportskih uspjeha naglasivši kako će Grad Našice i dalje svesrdno pomagati svim sportskim klubovima i udrugama u Gradu. Uz sportaše, izložbeno – promotivni štand postavili su i djelatnici Policijske Uprave Osječko – baranjske – Odjela prevencije, koji su uz podjelu promotivnog materijala još jednom ukazali na preventivni projekt pod nazivom “Budi navijač a ne razbijač”.

Danas se u Hrvatskoj obilježava Hrvatski olimpijski dan, posvećen datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora 10. rujna. Hrvatski olimpijski dan tradicionalno danas obilježavaju i učenici našičkih škola te vrtićanci – uz nezaobilazne bijele majice koje simboliziraju olimpizam, bit će upriličeno i nekoliko prigodnih sportskih sadržaja.

Tekst i foto: Danko Justić

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest