Dan muzeja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Zavičajni muzej Našice danas će obilježiti Međunarodni dan muzeja koji se na inicijativu Muzejskog dokumentacijskog centra u Hrvatskoj obilježava od 1980. godine. Ta muzejska manifestacija je promotivna akcija kojom muzeji svraćaju pozornost šire javnosti na baštinu o kojoj skrbe. Ovogodišnje obilježavanje ukazuje na ulogu i značenje vode. U Zavičajnom muzeju će od 10 do 15 sati biti videoprojekcija dokumentarnog filma BUNARMAN redatelja Branka Ištvančića.  Protagonist filma je kopač bunara Antun Gabajček – Nuno iz Našica, među posljednjim predstavnicima tog zanimanja. Film je snimljen u Vukojevcima, a dobitnik je Nagrade za najbolju režiju 12. Dana hrvatskog filma te Nagrade „Oktavijan“ za najbolji kratkometražni dokumentarni film Hrvatskog društva filmskih kritičara 2003. godine. Ulaz u Muzej tijekom današnjeg dana je slobodan, a uz projekciju filma bit će upriličena i prigodna prodajna izložba muzejskih izdanja.
Asja Godžirov – Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit