Čokoti su se okitili kobasicama i kulenjem, a loza zalila vinom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tradicionalna manifestacija “Feričanačko vince” i ove je godine održana na lokaciji Božilovac u vinogradima vinarije Enosophia koja posluje u sklopu tvrtke Osilovac, članice NEXE grupe koja je organizator. Zajedno s brojnim gostima iz Hrvatske i inozemstva danas je obilježen blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinara. Uz vrhunska vina feričanačkog vinogorja i bogatu gastronomsku ponudu, ove godine brojni posjetitelji mogu uživati u pečenoj voletini s ražnja, slavonskom čobancu te tradicionalnim vinogradarskim ražnjevima na kojima su se pekle kobasice i slanina.

Čokoti su se okitili kobasicama i kulenjem, loza se zalila vinom, a blagoslov uz želje da i ova godina podari zdravo grožđe i rodne trsove, predvodio je feričanački župnik vlč. Anto Ivić, u nazočnosti članova obitelji Ergović, nekadašnjeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića i njegovih zamjenika Josipa Miletića i Mate Lukića te brojnih gostiju.

Po završetku blagoslova upriličeno je tradicionalno natjecanje u rezidbi vinove loze. Prvo mjesto osvojio je Vinko Matijanić iz Feričanaca, drugi je bio Jozo Brajko iz Đurđenovca, a treće je mjesto osvojila Marijeta Šipoš iz Feričanaca.

Tradicionalno druženje i veselje upotpunjeno je slavonskim specijalitetima te mladom Graševinom Dika 2022., Frankovkom i kuhanim vinom, a goste su zabavljali grupa Twist Off i  Tamburaški sastav Dyaco.

tekst i foto: D.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit