Članovi URT-a „Nexe Team” Našice nastavljaju nizati odlične rezultate

 

Članovi Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice i proteklog su vikenda bili vrlo aktivni. U Slatini su u subotu, 7. rujna, sudjelovali na 6. kolu Slavonsko-baranjske trekk i trail lige 2019. – četvrtom po redu Popišanac Trail-u i Canicross-u. Cilj manifestacije je promocija sporta, kretanja, boravka u prirodi i zdravog načina života te turističke ponude grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Utrka je ove godine imala tri staze: Veliki Popišanac u dužini od 25 km, Mali Popišanac (12 km) i Canicross (utrka u kojoj zajednički sudjeluju trkač i pas) od 7 km. URT „Nexe Team“ Našice imao je svoje predstavnike na najtežoj stazi od 25 km gdje je u muškoj konkurenciji Duško Panjković osvojio 9. mjesto, a Dragan Jović 12. mjesto U ženskoj konkurenciji Jasna Plemeniti osvojila je 6. mjesto, a Ana Tomaić-Bernat 7. mjesto.

Članica URT-a „ Nexe Team“ Našice Monika Bizik u subotu, 7. rujna sudjelovala je na Amaterskom Triatlonu Vinkovci 2019. Plivanje, bicikliranje i trčanje nije bilo jednostavno po lošim vremenskim uvjetima, a Monika Bizik u svojoj je starosnoj kategoriji osvojila izvrsno 3. mjesto.

U nedjelju, 8. rujna, trkači URT-a „ Nexe Team“ Našice Ivan Špoljarić i Mihaela Zorkić u Osijeku su sudjelovali na noćnoj utrci od 10 km. Uz dobru zabavu i pregršt pozitivne energije trkači su uspješno završili utrku.

Više od 2300 odraslih i djece, među kojima su bili i našički zdravstveni djelatnici u čijim redovima se nalazila članica URT „ Nexe Team“ Našice Ivana Devald u nedjelju, 8. rujna, u Zagrebu je sudjelovalo na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza. UNICEF je kroz kotizacije trkača te donacije građana i tvrtki ove godine prikupio više od 700.000 kuna koje će biti usmjerene nabavci specijalizirane opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj i edukaciji zdravstvenih djelatnika. Ivana je, iako ozlijeđena, podržala ovu utrku i uspješno istrčala 10 km te time dala svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

URT „Nexe Team” Našice je na svojim stranicama objavio i održavanje 3. Memorijalnog ultramaratona „Vukovar to smo MI“ Našice-Vukovar, u dužini od 90 km. Navedeni ultramaraton održat će se 23. studenog, a posvećen je žrtvama Vukovara gdje se sada već tradicionalnim trčanjem šalje simbolična poruka kako žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene. U udruzi ističu da je s našičkog kraja 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te su posebno ponosni što će svojim trčanjem ponovno spojiti ova dva grada te će se našička zastava ponovno zavijoriti u „Gradu Heroju“. Po prvi put na ovoj utrci sudjelovati će kao gost URT-a “Nexe Team” Našice Robert Radojković, državni reprezentativac u maratonu i ultramaratonu, što je veliko priznanje našičkoj udruzi na njenom dosadašnjem radu.

 

Izvor: URT „Nexe Team” Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest