Članovi URT-a „Nexe Team” Našice nastavljaju nizati odlične rezultate

 

Članovi Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice i proteklog su vikenda bili vrlo aktivni. U Slatini su u subotu, 7. rujna, sudjelovali na 6. kolu Slavonsko-baranjske trekk i trail lige 2019. – četvrtom po redu Popišanac Trail-u i Canicross-u. Cilj manifestacije je promocija sporta, kretanja, boravka u prirodi i zdravog načina života te turističke ponude grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Utrka je ove godine imala tri staze: Veliki Popišanac u dužini od 25 km, Mali Popišanac (12 km) i Canicross (utrka u kojoj zajednički sudjeluju trkač i pas) od 7 km. URT „Nexe Team“ Našice imao je svoje predstavnike na najtežoj stazi od 25 km gdje je u muškoj konkurenciji Duško Panjković osvojio 9. mjesto, a Dragan Jović 12. mjesto U ženskoj konkurenciji Jasna Plemeniti osvojila je 6. mjesto, a Ana Tomaić-Bernat 7. mjesto.

Članica URT-a „ Nexe Team“ Našice Monika Bizik u subotu, 7. rujna sudjelovala je na Amaterskom Triatlonu Vinkovci 2019. Plivanje, bicikliranje i trčanje nije bilo jednostavno po lošim vremenskim uvjetima, a Monika Bizik u svojoj je starosnoj kategoriji osvojila izvrsno 3. mjesto.

U nedjelju, 8. rujna, trkači URT-a „ Nexe Team“ Našice Ivan Špoljarić i Mihaela Zorkić u Osijeku su sudjelovali na noćnoj utrci od 10 km. Uz dobru zabavu i pregršt pozitivne energije trkači su uspješno završili utrku.

Više od 2300 odraslih i djece, među kojima su bili i našički zdravstveni djelatnici u čijim redovima se nalazila članica URT „ Nexe Team“ Našice Ivana Devald u nedjelju, 8. rujna, u Zagrebu je sudjelovalo na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza. UNICEF je kroz kotizacije trkača te donacije građana i tvrtki ove godine prikupio više od 700.000 kuna koje će biti usmjerene nabavci specijalizirane opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj i edukaciji zdravstvenih djelatnika. Ivana je, iako ozlijeđena, podržala ovu utrku i uspješno istrčala 10 km te time dala svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

URT „Nexe Team” Našice je na svojim stranicama objavio i održavanje 3. Memorijalnog ultramaratona „Vukovar to smo MI“ Našice-Vukovar, u dužini od 90 km. Navedeni ultramaraton održat će se 23. studenog, a posvećen je žrtvama Vukovara gdje se sada već tradicionalnim trčanjem šalje simbolična poruka kako žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene. U udruzi ističu da je s našičkog kraja 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te su posebno ponosni što će svojim trčanjem ponovno spojiti ova dva grada te će se našička zastava ponovno zavijoriti u „Gradu Heroju“. Po prvi put na ovoj utrci sudjelovati će kao gost URT-a “Nexe Team” Našice Robert Radojković, državni reprezentativac u maratonu i ultramaratonu, što je veliko priznanje našičkoj udruzi na njenom dosadašnjem radu.

 

Izvor: URT „Nexe Team” Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

01.01.2020.

08.01.2020.

15.01.2020.

22.01.2020.

29.01.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit