Članovi SKUU “Franjo Strapač” gostovali u Daruvaru i Končanici

Facebook
Twitter
Pinterest

Članovi Slovačke kulturno umjetničke udruge „Franjo Strapač” Markovac Našički u subotu su sudjelovali u programu obilježavanja 80. obljetnice osnutka Prve čehoslovačke brigade NOV-a, Jan Žiška s Trocnova u Daruvaru. Središnja svečanost, kojoj su bili nazočni brojni visoki uzvanici, diplomati, predstavnici javnog, političkog, gospodarskog i kulturnog života, održana je u Češkom domu. Predsjednica  SKUU „Franjo Strapač” Markovac Našički Vesna Budoš, nazočne je upoznala s Franjom Strapačem koji je bio visoko rangiran vojnik ove brigade.

Markovčani su nastupili s tri skupine: srednja plesna skupina izvela je koreografiju “Včera večer”, pjevačka se predstavila pjesmama “Slovenské mamičky” i “Cez Markovec pekná cesta”, a velika folklorna skupina plesom “Není také polečko”.
Nakon nastupa, markovački folkloraši su se, u nazočnosti saborskog zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu te izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Bileka, susreli s veleposlanicom Slovačke Republike Hanom Kováčovom, bivšom saborskom zastupnicom Zdenkom Čuhnil i veleposlanikom Republike Češke Milanom Hovorkom.

Osim ovog, markovački folkloraši odradili su i nastup u susjednoj Končanici gdje su sudjelovali u programu “Sousedska zabava”, a uz njih nastupili su i folkloraši iz Končanice, Daruvara i Lipovca.

Vrijeme između dva nastupa Markovčani su proveli u druženju na bazenima termalnog vodenog parka Aquae Balissae.

Tomislava Justić/V.Baksa
Foto:V. Baksa

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit