Čitaj, lega, čitaj – u Osijeku otvoren Panonski festival knjige

Facebook
Twitter
Pinterest

Foto:press

U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku danas je otvoren Panonski festival knjige. Slogan festivala je „Čitaj, lega, čitaj”, a na njemu sudjeluje preko 40 izlagača s brojnim književnim novitetima. Posjetitelje očekuju promocije knjiga, susreti s autorima te programi i radionice za djecu.

Otvorenju festivala bila je nazočna i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je rekla kako je ponosna što je, nakon Mediteranskog sajma knjige u Splitu, pokrenut i Panonski festival knjige u Osijeku:

Ovaj projekt na tragu je svega što činimo za poticanje čitanja, dio je Nacionalne strategije poticanja čitanja i provedba svega što se čini za promoviranje knjige i nakladništva.  Posljednjih godina u Hrvatskoj je otvoreno više od 20 novih knjižara, sufinancirali smo njihovo otvaranje, uz brojne nove ili obnovljene knjižnice, uz brojne programe poticanja čitanja  – kazala je ministrica Obuljen Koržinek i dodala da je program izuzetno zanimljiv i veseli ju što će knjiga i čitanje biti sljedećih nekoliko dana u Osijeku u centru pažnje.

Što se čitanja u Hrvatskoj tiče ministrica je rekla:

Nikad ne možemo biti zadovoljni, podaci nam nisu dobri, ono s čim sam zadovoljna je da se trend pada čitanja zaustavio i krenuli smo prema pozitivnim trendovima. Imamo stabilne i vrlo dobre podatke o učlanjenju i čitanju u knjižnicama, rastu i podaci o prodaji i čitanju. Pokrenuli smo cijeli niz programa, a od ove godine kreće i Nacionalni projekt “Rođeni za čitanje” koji obuhvaća bebe od 6 mjeseci do polaska u školu – rekla je Obuljen Koržinek i izrazila nadu kako će u takvoj jednoj klimi preokrenuti te podatke jer čitanje je to što našu djecu čini sposobnima, ne samo u intelektualnom nego i u drugim segmentima razvoja.

Župan Ivan Anušić rekao je kako Slavonija prvi puta ima ovakvo događanje:

Svi nakladnici su u Osijeku, to je trebalo Osijeku i Slavoniji i nadam se da će ovo postati tradicija. Festival je već sada izuzetno posjećen, velika je zainteresiranost javnosti. Velik broj institucija iz područja obrazovanja i kulture je upravo u Osijeku, a ovo je dio koji je nedostajao – kazao je župan.

Posjetitelji će knjige moći kupovati po sajamskim cijenama koje će biti niže i do 70%, a posebno atraktivni bit će popusti na starije naslove.

Festival traje do nedjelje, 28. svibnja, a ulaz je slobodan.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit