Cijepljenje protiv COVID-a počelo danas i u Osječko-baranjskoj županiji

Facebook
Twitter
Pinterest

Kampanja „Misli na druge – cijepi se!” danas je započela i u Osječko-baranjskoj županiji. U 15 sati u Domu za starije i nemoćne osobe prva se cijepila korisnica doma s najdužim stažem, punih je 35 godina stanovnica Doma. Gospođa Ružica Patajac svoje je dojmove podijelila s članovima Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i prisutnim novinarima.

– Cijepila sam se iz jednostavnog razloga jer pratim sve, ne bojim se i vjerujem struci. Nikad nisam imala nekakve nuspojave od cjepiva, prema tome ako epidemiolozi savjetuju da se cijepimo, ja prihvaćam mišljenje struke. Život svih nas u Domu se promijenio s koronavirusom, a mi smo se prilagodili, slušamo upute Stožera, pridržavamo se mjera i poručujem svima da se cijepe, čak i mladima jer mislim da bi bilo pametno da se 70-80 posto ljudi cijepi – poručila je gospođa Ružica.

Danas će se u osječkom domu cijepiti tridesetak korisnika, a cijepljenje se nastavlja i idućih dana i u osječkom kao i u domovima za starije i nemoćne osobe u Đakovu i Belom Manastiru. Za domove u vlasništvu županije danas je pristiglo ukupno 485 doza cjepiva, a idućih će dana pristizati i za druge osobe koje imaju prioritet u cijepljenju.

– Cjepivo koje je danas stiglo oko 12:30 distribuirano je tijekom dana na sve dogovorene lokacije i svih 645 doza upotrijebit će se tijekom idućih dana u domovima i zdravstvenim ustanovama. Uskoro kreće cijepljenje građana, a prema informacijama koje imamo svakoga će tjedna stizati nove količine cjepiva – rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Nataša Turić.

Kampanju „Misli na druge – cijepi se!“ podržao je županijski stožer te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je tom prigodom poručio da je zadovoljan odazivom te da će u idućim danima pristići dovoljno cjepiva za sve zainteresirane.

– Iznimno je važno cijepljenjem stvoriti imunitet kako bi okončali epidemiju koronavirusa, što će se vjerujem dogoditi tijekom idućih mjeseci. Danas je gospođa Ružica pokazala svojim primjerom, a nakon nje voditelj Respiracijskog centra u kojem su hospitalizirani najteži pacijenti oboljeli od koronavirusa, da je cijepljenje važno. Interes zdravstvenih djelatnika i korisnika i pružatelja socijalnih usluga koji se cijepe među prvima, ali i interes građana je sve veći i stoga pozivam građane da se odazovu akciji „Misli na druge – cijeli se!“ – poručio je župan Ivan Anušić.

Nakon korisnika, cijepit će se i djelatnici pružatelja socijalnih usluga, ali i zdravstveni djelatnici.

– Danas je liječnica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije cijepila prvu korisnicu doma, i dalje će sve zainteresirane cijepiti liječnici obiteljske medicine, u KBC-u i Zavodu za hitnu medicinu cijepit će njihovi djelatnici. Nakon današnjeg cijepljenja 30-tak korisnika, već sutra u 9 ujutro nastavlja se s cijepljenjem kao i u drugim županijskim domovima za starije i nemoćne – rekao je Mato Lukić, ravnatelj Domova zdravlja Osječko-baranjske županije.

Prvi je cjepivo u KBC-u Osijek primio Ivan Radoš, predstojnik Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju i voditelj Primarnog intenzivističkog respiracijskog centra za svih pet slavonskih županija.

– Bit ću najsretniji kad zatvorimo respiracijski centar i kad ni jedan pacijent zaražen kovidom više ne premine. Ako je ovo put, naravno da se trebamo cijepiti svi, jer cijepimo se protiv mnogih bolesti i građane uistinu ne treba biti strah – poručio je Radoš.

Za cijepljenje zdravstvenih djelatnika pristiglo je ukupno 160 doza, a idućih dana pristiže ih još. Prvo će se cijepiti djelatnici KBC-a Osijek, Opće županijske bolnice Našice i Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. Kako budu pristizale nove količine cjepiva, širit će se i plan cijepljenja. Idući su na redu zdravstveni djelatnici Domova zdravlja Osječko-baranjske županije te osobe starije od 65 godina.

– Za sada je 30-tak posto prijavljenih djelatnika KBC-a, ali kako bude išla kampanja i taj će broj rasti. Naši djelatnici koji su najviše izloženi infekciji kovida, djelatnici Respiracijskog centra i djelatnici Klinike za infektologiju se cijepe i time će potaknuti i druge djelatnike da se cijepe i tako zaštite sebe i druge – poručio je ravnate KBC-a Osijek Željko Zubčić.

Tijekom 27., 28. i 29. prosinca u državama članicama Europske unije odvijat će se ,,Europski dani cijepljenja”, kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča pandemija koronavirusa. Cjepivo će biti besplatno za sve, a građani će se moći cijepiti na dobrovoljnoj osnovi.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit