Brzi testovi i u OŽB Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Općoj županijskoj bolnici Našice nabavljen je aparat za brzo PCR testiranje koje će omogućiti nalaz za 20 minuta po jednom pacijentu – izvijestila je danas rukovoditeljica Mikrobiologije dr. Ljiljana Hodak.
U sljedećih 7 do 10 dana počet će i testiranje na protutijela na SARS-CoV-2 virus u jedinici za Transfuzijsku medicinu – izvijestila je rukovoditeljica dr. Marija Umiljanović. Dodala je da će osobe, koje se žele testirati, moći to učiniti prema naputcima Ministarstva zdravstva i HZZO-a putem uputnice svog obiteljskog liječnika i uz određene indikacije koje će procijeniti obiteljski liječnik. Za osobe koje budu željele saznati svoj status protutijela mimo indikacija, moći će obaviti testiranje na vlasititi zahtjev i o vlastitom trošku. Dr. Hrvoje Šimić, ravnatelj OŽB Našice, istaknuo je da je nabavku uređaja financirala Osječko-baranjska Županija u iznosu od 180.000 kuna. Uređaj je manjeg kapaciteta, ali će ubrzati rad i trijažu pacijenata u bolnici – istaknuo je dr. Šimić i dodao da će mogućnost testiranja brzim testovima povećati standard naših sugrađana, jer za testove više neće morati odlaziti u Osijek ili druge centre.

Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit