Božićnim koncertom zaokružili uspješnu godinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Domu kulture u Našicama tradicionalni Božićni koncert jučer su održali članovi HKD-a Lisinski. Publiku i goste – gradonačelnika Josipa Miletića i gvardijana fra Zorana Bibića, pozdravio je predsjednik društva Hrvoje Šleder koji je zahvalio svima koji podržavaju rad društva koje će u 2019. obilježiti 130 godina postojanja i rada. Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je članovima Lisinskog što u ovo blagdansko vrijeme na lijep način čestitaju Božić i daju uvod u sljedeću godinu – godinu velike obljetnice za društvo. U programu su nastupile sve sekcije: Mala škola folklora koju vodi Ana Galetić, A i B folklorni sastav pod vodstvom Miroslava Šarića i Jasmine Babaj, mješoviti pjevački zbor kojim ravna prof. Ivan Krajačić te tamburaški sastav koji vodi Danijel Rihter. Izmjenjivale su se koreografije od kojih su neke izvedene po prvi puta. Članovi A sastava tako su se predstavili posebno atraktivnim pjesmama i plesovima Hrvata u Podravskoj Mađarskoj, a izveli su i pjesame i plesove sela Martin stare oko 150 godina, u kojima je uvodna pjesma iz 1864. godine pjevana na šokačkoj ekavici. Sama koreografija nije izvođena 50-tak godina. Koreografije za A sastav postavio je Miroslav Šarić. Članovi zbora u prvom izlasku, pod ravnanjem prof. Ivana Krajačića, otpjevali su dio svog božićnog repertoara, a u drugom uz skladbu U boj, u boj izveli su More moje, Jasenčice, Dva madrigala i Moju diridiku u pratnji tamburaša. Publika je posebno pljeskom popratila nastup najmlađih koji su se predstavili dječjim božićnim pjesmama i plesovima. Pjesmama Hrvatskog Zagorja predstavile su se članice B sastava pod vodstvom Jasmine Babaj, a sve folklorne sekcije u nastupima su pratili tamburaši koje je za koncert pripremio Danijel Rihter. Predsjednik Šleder voditeljima je uručio prigodne darove, a publiku pozvao da i u 2019. prati koncerte kao što je to činila i do sada.

Tekst: Tomislava Justić
Foto: HKD Lisinski

 

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit