Blagdanski SMS rekorderi – Nijemci

Facebook
Twitter
Pinterest

ImageGotovo polovina svih čestitiki koje se tokom godine pošalju u Njemačkoj su one elektroničkog oblika, pokazuje istraživanje provedeno u povodu 15. obljetnice slanja prvog SMS-a u prosincu 1992. godine. Istraživanje je pokazalo da će svaki treći Nijemac ove godine poslati čestitku putem e-maila, SMS-a ili multimedijalnih poruka. Tekstualne poruke osobito su popularne među mladima u dobi od 14 do 19 godina, od kojih se većina izjasnila da im je draži taj oblik komunikacije u odnosu na pisma i čestitke.

 

Pedeset i šest od 1.000 ispitanika odgovorilo je da će ovaj Božić čestitati pismom ili čestitkom, prema 21 posto onih koje će to učiniti e-mailom i tri posto putem multimedijalnih slika sa svojih mobitela. Budući da se cijela Njemačka nalazi u jednoj vremenskoj zoni, veliki broj novogodišnjih čestitki često dovodi do pada telefonskih mreža. Nijemci šalju više SMS-ova od bilo kojeg drugog naroda na svijetu s ukupno 22.4 miliona tekstualnih poruka godišnje ili u prosjeku 280 po osobi.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit