Blagdan Velike Gospe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas Crkva slavi zapovijedani blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu. U Hrvatskoj je državni blagdan. Svete mise su u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog nedjeljnim rasporedom, a procesija s kipom Blažene Djevice Marije oko crkve i samostana bila je nakon svete mise u 9 sati. Svečano je u brojnim marijanskim svetištima u cijeloj Hrvatskoj. U Našicama je danas i drugi kirvaj.  Vjernici su se za današnji blagdan pripremali trodnevicom. Nauk o Marijinu uznesenju na nebo, proglasio je papa Pio XII., 1. studenog 1950. godine. O Marijinom uznesenju pisali su, među ostalim, kršćanski autori sv. Bernard, sv. Antun Padovanski i drugi. Blagdan se slavi u mnogim državama, a najviše u Europi i Južnoj Americi. Biskupijsko hodočašće obitelji s brojnom djecom danas je u Voćinu.

tekst: redakcijsko izvješće, foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit