Blagdan je Gospe Lurdske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je Svjetski dan bolesnika. Ustanovio ga je sveti Ivan Pavao II. 1992. godine, kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima u brizi za oboljele te kako bi zahvalili svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i mnogim drugim djelatnicima i volonterima koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnika i njegove potrebe. Danas je to izraženo više no ikada upravo zbog pandemije koronavirusa.

Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je  današnji dan, 11. veljače, kada se u Katoličkoj Crkvi slavi blagdan Gospe Lurdske jer je upravo marijansko svetište u Lurdu poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima.

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog sveta misa je u 9 sati, a prije večernje sv.mise bit će molitva krunice kojom su se kroz devet dana vjernici pripremali za današnji blagdan. Gospa Lurdska posebno se štuje u Našicama i našičkom kraju – prema nekim podacima u Donjoj Motičini devetnica se moli od 1944.godine.
Ove godine, zbog epidemioloških mjera, nema mise u bolničkoj kapelici, a večeras će izostati i procesija oko crkve i samostana.

Tomislava Justić

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit