Biskup Škvorčević posjetio obitelj Maleta i uručio pomoć

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Požeški biskup Antun Škvorčević, u pratnji bivšeg velimirovačkog župnika Patrika Alatića i tajnika Mateja Silukovića, posjetio je osmeročlanu obitelj Maleta u Klokočevcima, kojoj je u potpunosti izgorjela obiteljska kuća. Stjepan Maleta upoznao je biskupa s okolnostima u kojima se dogodio požar te o spašavanju djece iz kuće u plamenu kao i o sadašnjem stanovanju u kući njihovih kumova. Izvijestio je da im je načelnik Općine Đurđenovac ponudio smještaj u školskim prostorima koji imaju dva manja stana te se nadaju skorašnjem njihovu uređenju i useljenju, a potom bi krenuli u obnovu svoje izgorjele kuće.

Biskup je rekao kako im je svojim pohodom želio iskazati svoju blizinu i pažnju, posvjedočiti solidarnost u nevolji, upoznati se s razmjerima štete kako bi im Biskupija pritekla u pomoć u okviru svojih materijalnih mogućnosti. Poželio je roditeljima Ani i Stjepanu da se u njihovim srcima ne nastani gorčina, nego da s pouzdanjem u Boga i uz pomoć dobrih ljudi nastoje postupno popraviti nanesenu štetu. U razgovoru s djecom od kojih najmlađi Patrik ima godinu i pol, biskup se zanimao kako provode vrijeme u okolnostima online nastave te im podijelio sličice s molitvom i prigodne darove. Roditeljima je biskup uručio početnu novčanu pomoć Požeške biskupije i izrazio spremnost da se biskupija uključi u obnovu njihova doma.

 

izvor: IKA

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit